Informatie - Zaalhockey
Tijdens de winterstop organiseert de KNHB een zaalcompetitie. Binnen HCE is besloten dat er deelgenomen kan worden aan de zaalcompetitie door de junioren, - en seniorenteams.
Organisatie
De organisatie van de zaalcompetitie wordt verzorgd door de zaalcommissie en de scheidsrechterscommissie. De zaalcommissie staat in direct contact met de lijncoördinatoren. De lijncoördinatoren verzorgen net als bij de veldcompetitie de communicatie met de teams (coaches, managers) en zorgen er vervolgens voor dat de zaalcommissie de benodigde informatie op tijd ontvangt.
Medio september moeten de inschrijvingen bij de KNHB worden ingediend. Dat betekent dat direct bij aanvang van de veldcompetitie er al aangegeven moet worden of een team deel gaat nemen aan de zaalcompetitie. Voor de teams binnen tophockey junioren, D1 en H1 is deelname verplicht gesteld vanuit HCE.
Voor aanvang van de zaalcompetitie organiseert de zaalcommissie voor coaches en managers een informatieavond.
Trainingen
HCE verzorgt voor ieder zaalteam 4 trainingen van 1 uur. Hierbij wordt geprobeerd om voor ieder team de eerste zaaltraining te plannen voor aanvang van de zaalcompetitie. De andere trainingen worden zo goed mogelijk gepland (indien mogelijk op dezelfde dag/tijd als de veldtraining) echter hierbij is de zaalcommissie afhankelijk van de beschikbare zalen en tijden welke aangeboden worden door de gemeente Eindhoven. De trainingsuren worden al in mei aangevraagd echter gaan verenigingen die het hele jaar in de zaal trainen voor en zijn er binnen de gemeente steeds minder zalen beschikbaar. Het is mogelijk om trainingsmomenten onderling te ruilen, dit moet echter wel gecommuniceerd worden met de lijncoördinator.
Komt het geplande team niet opdagen dan worden de zaalkosten (naast de verplichte contributie) doorbelast aan het team. Kan het team niet trainen geef dit dan uiterlijk 2 dagen voorafgaand aan de training door aan de lijncoördinator. De lijncoördinator kan dan bekijken of een ander team gebruik kan maken van de gereserveerde zaal.
Tijdens de trainingen worden dezelfde
ballen, pionnen en hesjes gebruikt als voor de veldtrainingen.
De trainingen voor het seizoen 2023-2024 kun je hier vinden.
Wat heb je nodig voor zaalhockey
- Zaalhockeystick
- Schoenen met lichte zolen
- Zaalhandschoen
- Keeper moet speciale riempjes gebruiken voor het keepen in de zaal. Deze moeten zelf aangeschaft worden. O.a. verkrijgbaar bij Gunneman
Competitie 2023-2024
De wedstrijden zijn door de KNHB gepland vanaf 2 december 2023 t/m 18 februari 2024. Ook 24 december is tot 14.00 uur een competitiedag. HCE kan geen invloed uitoefenen op de planning van de wedstrijden. Naar verwachting is medio november het wedstrijdschema bekend. Houd hiervoor de website, LISA of matchcenter in de gaten.
De wedstrijden worden gespeeld in een 3-luik. Er zijn dus 3 wedstrijden gepland in een competitieblok. Bijvoorbeeld Team A, B en C moeten spelen:
Team A is de thuispartij en speelt daarbij de 1e en 3e wedstrijd.
- 1e wedstrijd A-B
- 2e wedstrijd B-C
- 3e wedstrijd A-C
Tijdens de 2e wedstrijd speelt team B een thuiswedstrijd (bij een andere club).
De vereniging van team A is de organiseerde vereniging en regelt zaalwacht, scheidsrechters en wedstrijdtafel.
Scheidsrechters
Kosten
Voor de kosten voor deelname aan de zaalcompetitie zie Lidmaatschap-Contributie. Er is een bedrag per team vast gesteld. Dit is een bedrag per ingeschreven zaalteam. Het individuele bedrag is dus afhankelijk van het aantal spelers in een team.
Geef na de wedstrijd direct de uitslagen door (vraag dit de scheidsrechters). Wordt dit niet tijdig gedaan dan volgt een boete.
Regels
Raadpleeg voor aanvang van de zaalcompetitie minimaal de regels wat betreft de speelgerechtigdheid bij een ander team en de spelregels.
Documenten